Info


Historien

Haze over Haarum's historie
Harboøre Musikfestival blev første gang afholdt i 1980. Det begyndte som en lille lokal festival med udelukkende lokale bands.

Haze over Haarum er stadig en lokal festival med enkelte lokale bands, men efterhånden som årene gik, kom der flere og flere større navne på plakaten. Vi har nu over årene præsenteret de fleste af de store danske topnavne og en del udenlandske. Indbyggertallet i Harboøre stiger denne weekend til næsten det 3-dobbelte, og festivalen er blevet en af årets største kulturbegivenheder på egnen.

Haze over Haarum - blandt venner kaldt "Haze" eller på jysk "Æ' Hørrm-fest" - startede i 1980 på et areal på Haarum (udtales Hørrm) ved fjorden øst for Harboøre by - heraf navnet Haze over Haarum. Efter ca. 10 år på forskellige pladser rundt om i og udenfor byen, flyttede festivalen til den nuværende plads på Stausholm ca. midt mellem Harboøre by og Haarum.

Harboøre Musikfestival arrangeres af foreningen af samme navn, og strækker sig nu over 3 dage. Folkene bag har stort set været de samme gennem alle årene. Alle arbejder frivilligt og ulønnet, og når festivalen er overstået, har der været ca. 600 -700 mennesker i arbejde. De fleste arbejder kun de 3 dage festivalen kører, mens andre arbejder med festivalen hele året. Men for alle gælder det, at ud over en masse hårdt arbejde, er det eneste de får ud af det, tilfredsstillelsen ved at kunne få det hele til at klappe under alle forhold, og være en del af en stor lokal kulturbegivenhed

Kort over pladsen

Tilknyttet fil:    Kort_over_pladsen.xlsx (5475 Kb)
Hovedsponsor:
Billedserier
Hent Adobe Flash player
2014 - John Rønn
haze.dk  |  Søndergade 36  |  7673 Harboøre  |  9783 5055  |  haze@haze.dk